تکیه معاون الملک استان_کرمانشاه
تکیه معاونالملک از جمله آثار زیبا و باشکوه است که از دوره قاجاریه در کرمانشاه به یادگار ماندهاست. این بنای تاریخی در بافت قدیم شهر کرمانشاه شدهاست. تکیه معاونالملک توسط حسینخان معینالرعایا معروف به معاونالملک در سال 1282 هجری شمسی بنا شده است.از این تکیه به عنوان محل برگزاری آیین ها و مراسم های مذهبی و رفع اختلافات قومی و عشایری استفاده میشد. سازنده بنا معمار اصغر معمار باشی بود که در سر در بنا نیز این مسئله ذکر شدهاست. امتیاز قابل ملاحظه و استثنایی این بنا در کاشی کاری آن است؛ کاشیهای برجسته و نیمه برجسته با نقوشی از ایران باستان و بسیار زیبا و رنگهای صددرصد طبیعی که در این بنا به کار رفته در جهان بیهمتاست.
مسجد سید اصفهان
مسجد سید، در سده ۱۳ هجری در دوران سلطنت محمد شاه قاجار، توسط محمدباقر شفتی در اصفهان ساخته شد. در کاشیکاری های این مسجد مخصوصاً در تزئینات گلدانها و منظره هایی که نمایش داده شده رنگ قرمز نقش عمده ای دارد. مسجد سید با چهار در اصلی، دو شبستان بزرگ، دو گنبد کوچک و بزرگ، دو چهلستون، دو مهتابی وسیع کف حیاط، چهار مهتابی طبقه فوقانی، سه ایوان و یک گلدسته معظم، ساعتی رفیع و بیش از ۴۵ حجره و چند دهلیز جمعاً ۸۰۷۵ متر مربع مساحت دارد.
مسجدی آبی رنگ با شاهکار معماری اسلامی
شهر استانبول که در زمان امپراطوری عثمانی طی سالهای 1453 تا 1923 پایتخت کشور ترکیه بوده بزرگترین شهر این کشور نیز است.

مسجد نور در آستانه قزاقستان
مسجد نور آستانه (Nur Astana Mosque)، مسجدی در شهر آستانه، پایتخت قزاقستان است ،که بزرگترین مسجد قزاقستان و بزرگترین مسجد در آسیای مرکزی محسوب می شود.
ارتفاع 40 متری آن نمادی است از سن حضرت محمد (ص) و ارتفاع 43 متری منارهای آن نمادی است از سن آن حضرت هنگام وفات. این مسجد عظیم در حاشیه رودخانه و در بخش غربی شهر آستانه قرار دارد.
ساخت و ساز این بنا برای اولین بار در ماه مارس سال 2005 آغاز شد و در سال 2008 گشوده شد. در واقع این مسجد هدیه ای بود از طرف نورسلطان نظربایف و امیر قطر ، حمد بن خلیفه به رئیس جمهور قزاقستان به پاس همکاری های سه کشور.
مسجد نور آستانه ظرفیت پنج هزار نمازگزار در داخل مسجد، و دو هزار نفر در خارج از مسجد را دار می باشد. در این سازه از شیشه های مشبک ، بتون ، گرانیت استفاده شده است.
تصاویری از مسجد نور در قزاقستان
مسجد آقا بزرگ کاشان
مسجد آقا بزرگ در خیابان فاضل نراقی کاشان واقع است. ساختمان این مدرسه مربوط است به دوره قاجاریه که با سرمایه شخصی به نام حاج محمد تقی خانبان طی سال های 1250 تا1260 قمری جهت استفاده نماز جماعت و درس و بحث داماد خود ملامهدی نراقی دوم، برادر ملااحمد نراقی ملقب به آقا بزرگ بنا شده و به این نام معروف گردیده است.
مسجد شناور در ساحل دریای سرخ
به تازگی مسجدی شناور در شهر جده عربستان سعوی و در ساحل دریای سرخ ساخته شده است.این مسجد به نام مسجد الرحمه نام گذاری شده که مردم آن را مسجد فاطمه الزهرا خطاب می کنند. "مسجد شناور" نیز دیگر نام این عبادتگاه است زیرا از چهار طرف این مسجد در دریا قرار دارد.در این مسجد از سبک های معماری جدید و قدیم و معماری اسلامی استفاده شده و روزانه میزبان تعداد زیادی از نمازگزاران و گردشگران است.بسیاری از گردشگران ترجیح می دهند در هنگام طلوع و غروب آفتاب به بازدید از مسجد بپردازند زیرا در این هنگام، نور خورشید و دریا، زیبایی ویژه ای به این مسجد می دهند.
مسجد جنه ، بزرگترین مسجد خشتی دنیا
مسجد جامع در شهر جنه (Djenne) مالی، در غرب آفریقا با 100 متر طول و 40 متر عرض بزرگترین بنای خشتی جهان لقب گرفته است.
معماری این مسجد و دیگر بناهای خشتی شهر را هنرمندان و صنعت کارانی متبحر از نسلهای مختلف بر عهده داشتند و آنها را به نحوی میساختند که در مقابل آب باران نفوذ ناپذیر باشند. لازم به ذکر است، مسلمانان اجازه ورود به این مسجد را ندارند.
تصاویری از مسجد جنه ، بزرگترین مسجد خشتی دنیا
مسجد جنه ، بزرگترین مسجد خشتی دنیا
مسجد الایرسیاد
این بنا یک مسجده....
یه گروه معماری اندونزیایی این بنا رو طراحی کردن...
اگه دقت کنید کلمات "لا اله ال الله" و "محمد رسول الله" رو روی بدنه ی اون می تونید مشاهده کنید
مسجد شیخ لطف الله | ||
|
تعداد صفحات : 1